Om oss

Vi förbereder dig för vardagen

Vi tror att kroppen är skapt för att vara i rörelse, och för att klara av de rörelser man utsätts för i vardagen behöver man underhålla kroppen och sina muskler. Men vi tror inte på att sätta sig i en maskin och låta den styra dina rörelser. Hos oss handlar träning om funktionell rörelse - allt med en tanke på att du ska vara så förberedd för vardagen som möjligt.

Christoffer Persson

Min bakgrund rent idrottsligt är fotboll, vilket jag fortfarande spelar när jag får möjlighet. Då är det Ballingslövs GoiF som gäller. På senare år har det blivit mer långdistans sedan Mathias drog med mig på Vätternrundan 2008. Efter 15h och 45 minuter var jag "hooked" på längre lopp. Sedan dess har det blivit alla möjliga trevliga, och otrevliga, lopp.

2011 vaknade mitt intresse för CrossFit när en vän under en grabbkväll visade ett klipp på legenden Mikko Salo. Efter det började jag testa lite på gymmet jag tränade på, men insåg ganska snabbt att "vanliga" gym inte ger utrymme för funktionell träning. Där och då föddes tanken om att en dag öppna ett eget CrossFit-gym i Hässleholm.

På bilden ser ni mig ta en välförtjänt fikapaus under Ultravasan (9 mil löpning) som jag sprang sommaren 2014. Pannkakor har aldrig varit godare. 🙂

Utbildningar

  • CrossFit level 1
  • CrossFit Endurance
  • CrossFit Gymnastic
  • CrossFit Weightlifting
  • Eleiko Weightlifting level 1
  • Eleiko Strength coach level 1
  • Eleiko Olympic lifting camp
  • Eleiko Powerlifting level 1

 

Mathias Reimer

Min moster Anki kallade mig för ”Matte-Pinnaben” som liten, men det var inte förrän i mellanstadiet jag insåg fördelarna med mina pinnaben. Jag upptäckte att jag kunde springa längre sträckor utan att bli trött. Efter den insikten har nyfikenheten på hur långt jag kan pressa mig själv tagit mig genom diverse tävlingar och strapatser.

Utöver löpningen har jag haft en förkärlek till funktionell träning hela livet. Träning i diverse maskiner föll mig aldrig i smaken. Mitt första CrossFit-pass körde jag hemma i hallen där jag gjorde så många rundor med chins, armhävningar och situps som möjligt på 20 minuter. Jag var helt slut och insåg att jag aldrig tränat mer effektivt i hela mitt liv, jag hade hittat hem.

På bilden ser ni mig under Ironman 2012 - ett lopp där man simmar 3,8 km, cyklar 18 mil och avslutar med 4,2 mil löpning.

Utbildningar

  • CrossFit level 1

Filip Gunnarsson

Som ung (yngre) var sporten golf utloppet för mina atletiska ambitioner. Med åren kompletterades den satsningen med sedvanlig träning på gym. Satsningen rann ut i sanden och jag blev kvar på gymmet. 

Snabbspola ett par år och min tid på gymmet hade utvecklats till en oroväckande rutin a la Groundhod day. Då dök räddaren upp, Christoffer"våfflan" Persson, och introducerade Crossfit för mig i form av "Fight gone bad".. Jag blev hooked och resten är historia.

På bilden ser ni mig utföra ett ryck i boxen. CrossFit erbjuder en otrolig mängd skills att bemästra och tyngdlyftning har verkligen fallit mig i smaken.

Utbildningar

  • CrossFit level 1

Vi hjälper dig med dina utmaningar

Kom gärna förbi och prata träning med oss. Våra hjärtan bankar för funktionell rörelse och vi anser att CrossFit är den bästa träningsformen för detta. Men vi har också erfarenhet från många olika träningssätt, som till exempel "vanlig" gymträning, fotboll och långdistans. Genom åren har vi båda genomfört många, korta och långa, lopp och vi hjälper dig gärna med förberedelserna inför din nästa utmaning.

/Christoffer och Mathias